Hilde Mol-Lukkezen

Eigenaar & Vertaalster

Hilde Mol was nooit van plan om vertaler te worden.  Ze voltooide in 1996 haar studie Talen & Culturen van Latijns-Amerika aan de Rijksuniversiteit Leiden en wilde zich richten op ontwikkelingssamenwerking en gezondheidszorg. In haar laatste studiejaar verbleef zij een half jaar in Chili, deed onderzoek naar en schreef haar scriptie over attitude en gedrag van jongeren ten aanzien van hiv-preventie en aids.

Na haar studie kwam ze eerst terecht op de afdeling Latijns-Amerika van een grote Nederlandse baggeronderneming en van het een, kwam het ander. Er was een groeiende vraag naar haar talenkennis en in 1998 richtte ze Exito Vertaalbureau op.

Exito Vertaalbureau levert inmiddels vertalingen in alle westerse talen en zet soms een stap buiten Europa met bijvoorbeeld Chinees. Dit doet Exito met een klein eigen team en met de inzet van een groot netwerk aan professionele, gespecialiseerde vertalers en native speakers. Onze focus ligt op gerichte aandacht, en kijkend naar je teksten, zoekt Exito de vertaler met de juiste vaardigheden en kennis.

Meer weten? We bellen je terug!