Spaanse vertalingen

Breid je werkgebied uit naar Spaanstalige landen!

Ben je op zoek naar een professioneel vertaalbureau Spaans? Exito verzorgt met een vast team van professionele vertalers elke dag Spaanse vertalingen van commerciële, juridische, medische en andere teksten.

Wist je dat het Spaans na Engels en Mandarijn de derde wereldtaal is? De Spaanse taal wordt gesproken in Spanje en bijna alle landen in Latijns-Amerika. Vertaal je teksten naar het Spaans en zet een nieuwe stap op internationaal niveau.

 Exito Vertaalbureau heeft meer dan 24 jaar ervaring als specialist in Spaanse vertalingen, tekstbewerking, controle en redactie van Spaanse teksten. We helpen je graag jouw werkgebied uit te breiden naar Spaanstalige landen. 

Vertalingen Spanje Exito

Spaans is Spaans?

Niets is minder waar. Het Spaans in het ene land verschilt sterk van dat in andere landen. Op het gebied van woordenschat, uitspraak en grammatica. Ook binnen Spanje worden verschillende talen gesproken die regelmatig voor verwarring zorgen. Deze vijf talen in Spanje zijn:  

  • Spaans (Castiliaans, de enige officiële nationale taal) 
  • Catalaans 
  • Baskisch 
  • Galicisch 
  • Aranees 

Als ISO-gecertificeerd vertaalbureau werkt Exito met gespecialiseerde vertalers wereldwijd die precies weten wat ze met deze verschillen aan moeten. 

Je website laten vertalen vanuit of naar goed Spaans? Dat is geen enkel probleem!  

Lokalisatie, minstens zo belangrijk!

Andere landen hebben andere gebruiken. Zorg daarom dat je geen ‘eigen’ elementen gebruikt die je doelpubliek niet kent. Pas je tekst altijd aan op je beoogde lezers. Lokalisatie heet dat. En natuurlijk houdt Exito daar rekening mee, zodat je vertaling keer op keer raak is. 

Een vertaling voor een tender in Mexico wordt vertaald door Mexicaanse native speakers van het Spaans, een Spanjaard neemt je Spaanse webteksten onder handen en wil je je algemene voorwaarden laten vertalen voor gebruik in Argentinië? Dan werkt onze Argentijnse team aan je documenten. 

Elke vertaling wordt bovendien nagekeken door een ervaren revisor, want twee zien altijd meer dan een. Zo zetten we de puntjes op de i.  

Naast standaard vertalingen levert Exito ook beëdigde vertalingen, tekstrevisies en herschrijvingen in het Spaans. We heten niet voor niets Exito, het Spaanse woord voor succes.  

 

De oorsprong van het Spaans?

De Spaanse taal is een Romaanse taal en heeft een net iets ander alfabet dan het Nederlands: er is een ñ aan toegevoegd. De letters k en w komen in inheemse woorden niet voor. Binnen de Romaanse taalfamilie, behoort het Spaans tot de Ibero-Romaanse tak, waartoe ook het Portugees behoort. Natuurlijk zijn we er ook voor al je Portugese en Italiaanse vertalingen of andere talen met een Romaanse achtergrond. 

De uitspraak van het Spaans is, anders dan het Nederlands, rechttoe rechtaan. Als je de regels kent, kun je elk woord uitspreken op basis van de schrijfwijze. De regels verschillen van de Nederlandse uitspraakregels.  

Zo wordt de u uitgesproken als oe, de j als een soort g, de c en z als een s of als de Engelse th (zoals in ‘think’) en worden de v en de b hetzelfde uitgesproken, afhankelijk van de plaats in het woord.

Lokalisatie: specialisten voor je aan het werk!

Andere landen hebben andere gebruiken. Spreek je doelgroep daarom zo gericht mogelijk aan. Pas je tekst aan op je publiek. Lokalisatie heet dat. En natuurlijk houden we daar rekening mee, zodat je vertaling keer op keer raak is. 

Een vertaling voor een tender in Mexico wordt vertaald door Mexicaanse native speakers van het Spaans. Een Spanjaard neemt je Spaanse webteksten onder handen en wil je je algemene voorwaarden laten vertalen voor gebruikers in Argentinië? Dan werkt ons Argentijnse team aan je documenten. Zo komt je boodschap over zoals jij hem bedoeld had.

We heten niet voor niets ‘Exito’! Dat is het Spaanse woord voor ‘succes’! 

Spaanse vlag

Wat vertaalt Exito in het Spaans?

Van algemene voorwaarden tot contracten, van dagvaardingen tot statuten, van jaarverslagen tot patenten en octrooien.

Technische teksten en handleidingen

Engineering- & IT-teksten, surveyrapporten, aanbestedingsteksten, scheepsspecificaties en handleidingen voor specialistische apparatuur.

Webcontent, sociale media en marketing

Marketing in brede zin als advertenties, brochures en persberichten. En webcontent en sociale media perfect afgestemd op jouw doelgroep.

Medische en farmaceutische teksten

Bijsluiters, handleidingen van medische hulpmiddelen of labapparatuur, medische certificaten, richtlijnen voor de zorg & voorlichtingsmateriaal.

Staat je soort vertaling er niet tussen? Geen zorgen! We helpen je graag met elke tekst!

Spaanse vertalingen verzorgen we voor:

Meer weten? We bellen je terug!

Overige TALEN

Duits

Als erkend vertaalbureau met jarenlange samenwerkingen met Duitse vertalers, helpen we bij elke soort tekst.

>>>

Engels

Op zoek naar een goede vertaling naar het Engels? Schakel betrouwbare partners in met het Engels als moedertaal.

>>>

Frans

Wil je een vertaling van of naar het Frans? Bij Exito Vertaalbureau helpen onze native speakers je snel verder.

>>>