Correctie & Redactie

Je teksten snel laten controleren?

Heb je een tekst in het Nederlands of een andere taal geschreven en wil je graag een extra check? Of heb je een vertaling laten verzorgen en wil je een onafhankelijke beoordeling? Exito helpt je graag!  

We bieden correctie, revisie en redactie van je tekst.

Wat is het verschil in deze vormen van tekstoptimalisering en welke vorm past het beste bij jou?  Het verschil zit het in de details. We leggen het hieronder uit. 

We corrigeren en redigeren je tekst!

Je kunt natuurlijk op de spellingscontrole van je computer vertrouwen. Helaas leest die niet tussen de regels door en heeft geen tekstbegrip. Kies je voor ‘als’ of ‘dan’? Wel of geen ‘dt’? Gaat het om ‘licht’ of ‘ligt’? 

Verschillende onderzoeken laten zien dat fouten in spelling en grammatica in je teksten funest zijn voor je geloofwaardigheid, overtuigingskracht en dus ook je website. 

Correctie

Bij het corrigeren van teksten of vertalingen voeren we een puur taalkundige controle uit. Dit betekent dat we kijken naar spelling en grammatica en de fouten verwijderen. We brengen geen of nauwelijks stilistische wijzigingen aan. Je tekst houdt volledig je eigen verhaal en we herschrijven je artikel inhoudelijk niet. Het resultaat een foutloze tekst. 

Wist je dat we dit tot 1000 woorden altijd gratis als service bieden bij een vertaling? Zo weet je zeker dat je brontekst ook in orde is!  

Revisie

Wanneer je een tekst of vertaling laat reviseren, doen we precies hetzelfde als bij correctie én besteden we aandacht aan het upgraden van de stijl en vergroten de leesbaarheid. De inhoud van je tekst blijft overeind. 

Soms schrappen we zinnen, verplaatsen we alinea’s of vervangen we bepaalde woorden om de leesbaarheid te vergroten.  

Je boodschap komt alleen beter en duidelijker naar voren. 

Redactie of herschrijven

Bij het redigeren van teksten, halen we de fouten in spelling of grammatica uit je tekst. We kijken naar de indeling, formulering en schrijfstijl. We verbeteren de leesbaarheid, passen de tone of voice aan op je doelgroep en houden de opbouw van je verhaal in de gaten.  

Misschien gooien we de volgorde om, herschrijven we alinea’s gedeeltelijk of in zijn geheel, maar je boodschap blijft natuurlijk zoals die is.  

De door jou aangeleverde tekst wordt opnieuw samengesteld. En krijgt een logisch opgebouwde, duidelijk geformuleerde en heldere structuur. Zo krijg je informatie die precies op je doelgroep is toegesneden. 

Exito staat voor meedenken, professionaliteit, betrokkenheid en heel fijn contact!”

Harm & Karen Rietveld, oprichters Memories to keep

Welke teksten corrigeert Exito?

  • Persberichten en nieuwsbrieven
  • Interviews of bedrijfsartikelen
  • Webcontent, als je wilt direct in jouw CMS
  • LinkedIn-profielen, vacatureteksten en cv’s
  • Je presentatie zodat je foutloos in de schijnwerpers staat
  • Alle teksten waarin jouw boodschap goed moet overkomen
Correctie en Redactie Exito

Exito neemt je alles uit handen...

Alleen als je dat wilt natuurlijk. Je weet vast heel goed welke boodschap je wilt overbrengen. Misschien ontbreekt het je aan tijd of ben je nu eenmaal beter met cijfertjes dan met letters. Bij Exito zijn je teksten in goede handen. 

We helpen je snel en efficiënt. Of je nu op zoek bent naar tijdelijke ondersteuning of je een lange samenwerking wilt aangaan. 

Exito's (ver)taalkaart

Onze kracht zit hem in de korte lijnen, de persoonlijke aandacht en flexibiliteit. We bieden je bovendien onze (ver)taalkaart.

Hiermee schaf je vooraf een aantal uren aan. Deze uren gebruik je voor het vertalen, schrijven of corrigeren van je teksten. Je legt wanneer jij wilt een opdracht eenvoudig bij ons neer, zonder dat het je veel tijd kost.  

Voor wie we werken

Meer weten? We bellen je terug!

OVERIGE DIENSTEN

Vertalen

Met een sterke vertaling kom je goed voor de dag. Exito biedt je toegang tot een groot netwerk aan native speakers.

>>>

Tekstschrijven

Jouw blogs, persbericht of interview helder verwoord, met verstand van tekst en context. Kom makkelijk verder.

>>>

Exito's (ver)taalkaart

Vertalen, redigeren of schrijven tegen een gereduceerd tarief, zonder offertes opvragen voor kleine opdrachten.

>>>