Maritieme vertalingen

Jouw maritieme boodschap goed vertaald

Werk je voor een technisch bedrijf in de maritieme sector en doe je ook zaken buiten Nederland? Dan weet je vast als geen ander dat technische vertalingen om speciale vakbekwaamheid en precisie vragen.

We werken samen met technische schrijvers en gespecialiseerde vertalers  en engineers. Vertalers dus met verstand van jouw vakgebied. Van keuringsrapport tot veiligheidsvoorschriften en aanbestedingsdocumenten.

Maritieme constructie en scheepsbouw

Exito Vertaalbureau heeft een jarenlange staat van dienst opgebouwd in vertalingen voor de baggersector, maritieme constructie en scheepsbouw.

We bieden het hele plaatje en overbruggen een mogelijke taalafstand tussen jou en je buitenlandse partners of klanten. We helpen je bijvoorbeeld bij het vertalen van alle documenten voor een buitenlandse aanbesteding.

Naar wat voor maritieme tekst ben je op zoek?

Als vertaalbureau wordt Exito betrokken bij een veelheid aan projecten en aanbestedingen. We vertalen niet alleen technische documenten, maar ook webcontent, juridische overeenkomsten en financiële rapporten. Denk aan:

 • Registraties, vergunningen en certificaten
 • Contracten voor scheepsbouw
 • Technische handleidingen (installatie, gebruik, onderhoud)
 • Scheepsspecificaties
 • Veiligheidsnormen en surveyrapporten
 • Persberichten, klantcases
 • Veiligheidsinformatiebladen
 • Online marketingteksten, webcontent en brochures

Breng al je talen onder bij één bureau!

De Nederlandse scheepvaart- en maritieme sector is per definitie internationaal. Exito Vertaalbureau biedt daarom maritieme teksten in veel verschillende talen. De talen die bij ons het meest voorkomen zijn de Europese varianten van Engels, Duits, Frans, Spaans en Portugees. 

Maar je kunt bij ons zeker terecht voor maritieme vertalingen naar andere Europese, Latijns-Amerikaanse, Scandinavische en Aziatische talen. We werken bijvoorbeeld met technische vertalers in IJsland, Russische engineers en Franse specialisten met een berg ervaring in motor- en pomptechnieken.

Bij Exito vind je één bureau waar je al je talen kunt onderbrengen. Wel zo handig.

Omdat Exito veel kennis heeft opgedaan in de maritieme sector, is het voor Boskalis een fijne gesprekspartner die ons maritieme jargon goed weet te interpreteren. De geleverde documenten zijn van hoge kwaliteit!

Waarom de maritieme vertalers van Exito?

 • Ervaren vertalers, technische schrijvers, revisoren en engineers met vakinhoudelijke kennis
 • Permanente educatie via onder meer Netherlands Maritime Technology
 • Persoonlijke ervaring in de bagger-, offshore en constructiesector
 • Betrokken bij actuele projecten in de Nederlandse maakindustrie 
 • ISO-gecertificeerde vertaaldiensten

Our collaboration with Exito Vertaalbureau was very pleasant. Exito delivered high-quality translations with often a technical aspect on time while successfully and calmly dealing with deadlines. Going the extra mile comes as a standard service. Exito delivered the Chinese translations in a limited amount of time and the delivered services exceeded our expectations. Thanks again for all the efforts made to make our tender successful.

Exito brengt de opgedane kennis van de maritieme, bagger- en offshoresector ogenschijnlijk eenvoudig in praktijk in allerhande teksten en vertalingen. Een waardevol communicatielid van de CNB dat zich binnen de sector uitmuntend weet te bewegen. Exito beschikt bovendien over een uitgebreid netwerk van engineers, vakgenoten en vakkundige technische en maritieme vertalers.

Meer dan alleen maritieme vertalingen

In de afgelopen 25 jaar heeft Exito Vertaalbureau veel teksten vertaald en geschreven voor de maritieme branche. Daarnaast zijn we actief betrokken bij interessante sectorprojecten zoals de Commissie Normalisatie Baggercomponenten en One Maritime Data Standard.

Voor deze bedrijfsoverstijgende werkgroepen verzorgen we een heldere verslaglegging en rapportages, duidelijke interne en externe communicatie, gestructureerde teksten op norm- en inspectiebladen en alle bijbehorende documenten in Nederlands en Engels.

Vertalers met vakinhoudelijke kennis

De gespecialiseerde vertalers waar Exito mee werkt hebben naast een talenopleiding vaak eigen professionele ervaring in een of meer technische of maritieme vakgebieden. Ze kennen het vakjargon en de terminologie die bij de branche horen.

Voor de vertaling van technische documenten, zoals safety designs, milieueffectrapportages en geotechnische onderzoeken, zetten we ervaren engineers in. Bovendien zijn we aangesloten bij dé maritieme brancheorganisatie Netherlands Maritime Technology. We volgen er cursussen en houden via het netwerk onze kennis up-to-date.

Maritieme opdrachtgevers voor wie we werken:

Meer weten? We bellen je terug!

OVERIGE DIENSTEN

Technisch & ICT

User interfaces, werkinstructies en handleidingen foutloos vertaald dankzij een team van specialisten.

>>>

Juridische vertalingen

Voor beëdigde en onbeëdigde vertalingen door native juristen met verstand van het vertaalvak, zodat je snel goed verder kunt.

>>>

Spoedvertalingen

Flexibiliteit, efficiëntie en snelheid. Daar draait het vaak om en dan het liefst ook nog foutloos!

>>>