Welke app neem jij mee op vakantie?

 In Geen categorie

Hoe leuk is het om tijdens je vakantie écht contact te maken? En dan ook nog eens in de taal van het land waar je bent. 

Want, laten we eerlijk wezen, vaak kiezen we voor de ‘makkelijke’ weg, het Engels. De meesten van ons komen daarmee een heel eind. Misschien gaat het ook nog prima met het Frans dat je op school leerde. Voor velen is Italiaans, Grieks of Spaans al een stuk lastiger. 

Er bestaan echt superveel apps die je helpen om snel iets in een andere taal op te zoeken. Heerlijk handig zo’n smartphone. Welke app past het best jou? We helpen je graag op weg met een aantal apps, zodat je zeker een stuk verder komt dan ‘tres cervezas’, ‘un baguette, s’il vous plait’ of ‘μπορώ να πληρώσω με κάρτα εδώ?’ (kan ik hier pinnen in het Grieks). 

Onze vakantiewens voor jou: geniet, praat met vreemden, maak lekker fouten en heb vooral plezier tijdens je vakantie. Welke app kies jij? We zetten zeven tips op een rij! 

1. HiNative

Op HiNative kom je in contact met natives van de taal je die wilt leren/aan het leren bent. Je kunt eenvoudig je vragen stellen en oefenen zonder dat je actief op zoek hoeft te gaan naar een spreker van die taal in je omgeving. 

Met een heldere chatfunctie waarin de native makkelijk jouw vragen kan beantwoorden of je teksten kan corrigeren, maar kun je ook audioberichten uitwisselen om aan je uitspraak te werken. Meteen feedback dus van een moedertaalspreker. 

En met een community van sprekers van 113 talen, zit de taal die jij wilt leren er bijna zeker tussen!

2. TripLingo

Met de zomervakantie in het vooruitzicht, is TripLingo een must wanneer je een land bezoekt waarvan je de taal niet spreekt. 

Naast de vertaaltool, biedt de app veel handige tools voor onderweg. Van flashcards met culturele achtergrond, een overzicht van nuttige zinnen, zowel in normale als in straattaal, veiligheidsinformatie (lokale hulplijnen) en een rekenmachine voor het omrekenen van valuta en hoeveel fooi in een land gebruikelijk is. 

De app is momenteel beschikbaar voor twaalf landen en hun talen, dus zeker het proberen waard als je deze zomer een van deze landen gaat bezoeken! 

3. Daily Dose of Language

Deze app is dé oplossing voor iedereen die een nieuwe taal wil leren, maar er gewoonweg de tijd niet voor heeft. 

Daily Dose of Language-lessen nemen slechts één minuut van je dag in beslag, waarin je kort maar krachtig woorden, zinnen of meer over de culturele achtergrond leert van de achttien mogelijke talen. 

Naast het dagelijkse gratis lesje, krijg je met het betaalde Premium-abonnement toegang tot online lessen, handige tools zoals woordenlijsten en flashcards, en hulp van een persoonlijke tutor. 

4. Lyricstraining

Er zijn veel apps op de markt waarop je een taal kunt leren via spelletjes. Met Lyricstraining leer je door middel van muziek. Je luistert liedjes in je taal naar keuze en leert door de songteksten af te maken. 

Per nummer kies je uit een van de vier moeilijkheidsgraden. De app is daarmee super voor zowel beginners als gevorderden. Je werkt tegelijkertijd aan je luister- en schrijfvaardigheid én je leert de muzikale cultuur van het land kennen. 

5. Busuu

Het kan lastig zijn om je taalvaardigheid in een nieuwe taal in te schatten en de juiste moeilijkheidsgraad van een taalprogramma te kiezen. 

Busuu maakt deze keuze voor je! Voordat je met leren begint, maak je een korte toets. Aan de hand van je resultaten plaatst Busuu je op het goede instapniveau. 

Daarnaast biedt Busuu een Study Plan, waarin je je doelen stelt en reminders krijgt om deze te voltooien. Of, ga nog een stap verder en kies ervoor je te laten koppelen aan een moedertaalspreker die je feedback geeft! 

6. Beelinguapp 

Ben je een echte boekenwurm? Met Beelinguapp leer je een nieuwe taal en begin je meteen in de taal te lezen. 

Alle boeken en nieuwsberichten hebben ook een audioversie, ingesproken door een moedertaalspreker. Je ziet de gesproken tekst gehighlight op je scherm. Zo lees je gemakkelijk mee. Bovendien heeft app een ‘karaoke’-functie om hardop je uitspraak te oefenen.

7. Drops

Het oog wil natuurlijk ook wat. Drops is een app waarmee je eenvoudig je woordenschat vergroot door woorden aan tekeningen te koppelen. 

Kies uit 39 verschillende talen en het domein waarin je je woordenschat wilt vergroten, bijvoorbeeld eten, tech of reizen. Jij bepaalt zelf hoe lang je elke dag leert. De app herhaalt de woorden vaak genoeg (zonder saai te worden;)) zodat je ze daadwerkelijk onthoudt. Een superaanvulling om je woordenschat uit te breiden. 

En last but not least….

Probeer gewoon eens om een paar woorden in de lokale taal te spreken. Fouten maken is niet erg, je inspanningen worden over het algemeen juist snel gewaardeerd. 

Oefen wat, en leer een paar uitdrukkingen uit je hoofd waarvan je weet dat ze handig zijn. ‘Hallo’, ‘dag’, ‘dank u wel’ en ‘alstublieft’ helpen je al een heel eind op weg. Er is geen betere manier om met lokale bewoners in contact te komen. En met de meeste apps hierboven, kom je eenvoudig een stapje verder!

Fijne vakantie! 

Recent Posts
Contact opnemen

Kan ik iets voor uw teksten betekenen? Neem direct contact op!

Start typing and press Enter to search

Portugese haan