Wachten met bloggen tot maandag?

Home / ExitoNieuws / Wachten met bloggen tot maandag?

Wachten met bloggen tot maandag?

Vol inspiratie, wat een toffe dag had ik vandaag.

Willem vraagt: “Wie gaat er vanaf maandag bloggen?” Ik denk: “Waarom wachten tot maandag?”

09:00 uur, verwachtingsvol in de auto, file kan er best bij, ik ben op tijd. Richting Utrecht, richting Schrijfevent 3.0. De twee inspirerende Taaluilen, Joke Zwaal en Willem Verdaasdonk, hebben me vooraf gekieteld met woorden om me warm te maken voor deze dag. Hun welkom is hartelijk, met een vrolijke noot.

Bloggen, daar draait de dag om, en dan vooral oprecht bloggen, een band creëren met je fans.  75 gezichten luisteren vol aandacht, 75 ervaren en beginnende bloggers spelen iPadje op, iPadje af en komen al doende meer te weten.

Sprekers van verschillende pluimage, Denise van Iersel. Van bloggende moeder naar begeesterend spin in het web van bloggend PostNL. Jan Jaap Holdijk van Drukwerkdeal, als enthousiast tekstschrijver laat zien wie hij is. Echte mensen, echte verhalen. Mijn favoriet in deze setting, Wilko Boksebeld van Bladgoud Tuinen, die puur zonder digi-presentatie, met de looks van een bekende Nederlandse schrijver, je meevoert. Van tuin naar hof toont hij je, tokkelend op zijn gitaar, de groei van groen genieten.

En wanneer ik in de volgende sessie, een “College Tour”-gesprek met Cynthia Schultz gepresenteerd door Marijke Brouwer, eerst denk “Miss Lipgloss is dit mijn ding?” ontdek ik dat Miss Lipgloss zeker mijn ding is. Creatief, altijd bezig, oprecht in wat ze doet. Bevlogen schrijvend over wat haar boeit.

De middagsessie is gevuld met twee workshops. Onder bezielende leiding van Willem, peinzen we over beginzinnen. De eerste zin daar draait het om! In een heerlijke flow – want van “klooien met taal” word ik altijd blij –  lijk ik de woorden uit mijn mouw te schudden. En geniet van alle creativiteit van anderen om me heen.

Hans Lenderink van CDIO laat ons in een andere groep brainstormen over bloggen en een verbinding zoeken tussen personas, tussen het zelf en de doelgroep.

Kortom, een dag vol inspiratie! Bloggen vanaf maandag? Zeker! Maar een korte mijmering over de dag van vandaag, mag zeker ook. Want je kunt overal over bloggen, zolang het oprecht is.

Ik zeg oprecht, mijn dag was uit de kunst vandaag!

Dank Joke, dank Willem, dank Taaluilen! Ga hiermee door!

Recent Posts
Contact opnemen

Kan ik iets voor uw teksten betekenen? Neem direct contact op!

Klik hier als dit niet leesbaar is. captcha txt

Voer uw zoekopdracht en druk op Enter

timesquareWe have succeeded!