Redigeren

Tikfouten en spelfouten verdwijnen als sneeuw voor de zon

tips om te schrijven

Hulp nodig bij uw tekst?

Onzeker over uw woordkeuze? Geen tijd om uw teksten na te kijken? Twijfel over de opbouw van uw document? Wilt u er zeker van zijn dat uw teksten goed zijn? Bespaar dan tijd en moeite en kies voor zekerheid en kwaliteit. Exito corrigeert of redigeert uw teksten en zet de juiste puntjes op de i.

U kunt natuurlijk op de spellingscontrole van uw computer vertrouwen. Helaas leest die niet tussen de regels en heeft geen tekstbegrip. Als of dan? Wel of geen “dt”? Gaat het om “licht” of “ligt”?

Een goede tekst nodigt uit tot lezen, spreekt aan en is vanzelfsprekend foutloos! Of het nu gaat om een jaarverslag of een handleiding, een brochure of een speech: een tekst is pas goed als hij met plezier gelezen wordt.

Teksten corrigeren

Tekstcorrectie

Exito Vertaalbureau zorgt dat uw teksten tiptop in orde zijn. Hoe goed uw verhaal ook is, als de tekst vol fouten of slordigheden staat, leidt dat af van de boodschap. En die is nou net zo belangrijk! Het zou jammer zijn als uw lezers afhaken omdat de tekst niet lekker leest.

Als het gaat om het geven van de finishing touch aan bestaande teksten bent u bij Exito aan het juiste adres.  Een tweede paar ogen ziet meer dan één!

U kunt denken aan tekstcorrectie van drukproeven of tekstredactie van teksten of vertalingen. Door gebruik te maken van redactiemarkeringen in Word of notities in pdf’s worden alle tekstcorrecties inzichtelijk gemaakt.

Goede tekstschrijver

Redigeren of herschrijven

Het redigeren van een tekst gaat een stap verder dan alleen het corrigeren ervan. Tijdens het redigeren beoordelen we een tekst op leesbaarheid, indeling, formulering en schrijfstijl. We kunnen bijvoorbeeld zinnen schrappen, alinea’s verplaatsen, woorden vervangen en stukken herschrijven. De inhoud van uw tekst blijft natuurlijk overeind. Uw boodschap komt alleen beter en duidelijker naar voren.

Exito Vertaalbureau kan uw tekst ook volledig herschrijven. De door u aangeleverde tekst wordt dan helemaal opnieuw samengesteld. Exito zorgt voor een logisch opgebouwde, duidelijk geformuleerde en kraakheldere tekst. Een tekst waarin alle informatie op de doelgroep wordt toegesneden.

Van bestaande teksten aanpassen tot het volledig herschrijven als webtekst.

Contact opnemen

Kan ik iets voor uw teksten betekenen? Neem direct contact op!

Start typing and press Enter to search