Sprechen Sie Deutsch? De Dag van de Duitse taal!

 In Geen categorie

Jawohl! Vandaag, 26 maart 2019, is het de Dag van de Duitse taal! Een mooi initiatief van de Duitse Ambassade in Den Haag, het Duitsland Instituut Amsterdam, de Duits-Nederlandse Handelskamer, het Goethe-Institut Niederlande en EP-Nuffic: elk voorjaar wordt één dag uitgeroepen tot de Dag van de Duitse taal en dit jaar is dat dus vandaag!

Het thema is dit jaar Duitstalige muziek: van Bach tot Rammstein, van Nena tot Dennie Christian. Dit geeft het Duits ineens weer een extra poëtisch tintje!

En die Duitse woorden kunnen al zo heerlijk klinken! Welke woorden horen in jouw top 5 aan mooiste Duitse woorden? Deze vonden we in een oudere post van rtv Noord, maar ze klinken nog steeds lekker, zeg ze dus vooral hardop!

  1. Fingerspitzengefühl, dit woord hebben we in het Nederlands natuurlijk perfect geleend… klinkt toch anders dan “vingertoppengevoel”
  2. Schlachtenbummler is werkelijk een prachtige term voor voetbalsupporters, ik zie ze meteen voor me
  3. Fallrückzieher, sport blijft een bron van inspiratie, deze staat voor een omhaal enb als je het zo zegt dan doet het bijna pijn!
  4. Zuckerlutschbonbon mit Handgriffapparat, deze is mijn favoriet uit deze vijf hoor! Hoe kun je mooi verwoorden wat een lolly is?
  5. Herzschrittmacher, en dit noemen wij dan weer met een goed ‘Nederlands’ woord dan weer een ‘pacemaker’

In het bedrijfsleven weten ze allang hoe belangrijk een goede beheersing van de Duitse taal is. De gemiddelde Nederlandse scholier schijn je daarvan te moeten overtuigen. Op deze jaarlijkse Dag van de Duitse taal, vraagt de Actiegroep Duits aandacht voor Duits. Op scholen én daarbuiten. Op de site van het Duitsland Instituut lees je een hoe het vak ervoor staat.

We hopen jouw dag vandaag een vrolijk Duits tintje gegeven te hebben! Welk woord is jouw favoriet!?

Bis später, viel Spaß heute!

 

Recent Posts
Contact opnemen

Kan ik iets voor uw teksten betekenen? Neem direct contact op!

Start typing and press Enter to search