Seven-year itch, seven-year blessing

Home / ExitoNieuws / Seven-year itch, seven-year blessing

Seven-year itch, seven-year blessing

Elke zoveel jaar verandert er iets wezenlijks in mijn – wellicht ieders – leven. En voor mijn gevoel ben ik wederom eens op zo’n punt aanbeland. Net buiten je comfortzone, net even anders, nieuwe kansen pakkend, oude bagage neerzettend.

Ik heb het niet over persoonlijke, diep-psychologische zaken, die laat ik in dit verhaal links liggen. Ik bedoel “slechts” de zakelijke, beroepsmatige kant van mijn leven. En dan elke keer met een cyclus van zo’n zeven jaar.

Zo’n twintig jaar terug kwam ik van de universiteit rollen, vol overtuiging, overmoedig en toch in veel dingen nog naïef. Ik solliciteerde me gek op allerlei mooie functies, maar de markt was niet helemaal klaar voor iemand met een bul Talen & Culturen van Latijns-Amerika op zak.

Niet bij de pakken neerzittend, doorbijtend, nam ik via allerlei omwegen veertien jaar terug het besluit full-time mijn eigen vertaalbureau te voeren. Niks meer baan ernaast, volledig zelfstandig, de zzp’er avant la lettre. Begrijp me niet verkeerd, alle ondernemingen waar ik heb gewerkt van horeca tot postkantoor, van baggermaatschappij van modesector en terug, hebben me gevoed met kennis, ervaringen en kunde. Samen met mijn opleiding voor mij een stevige basis om eigen stappen te zetten.

Niet alles ging altijd vanzelf…

Soms was ik bezig het wiel zelf opnieuw uit te vinden. Liet ik me een loer draaien door mensen die van me profiteerden. Maakte ik zelf gewoon een fout. En alles ging door en ik bleef leren. Het was namelijk ook intens genieten van nieuwe mijlpalen, steeds grotere of juist specialistischere projecten. Successen groot en klein.

Nu zet ik weer nieuwe stappen, met een bureau dat groeit en dat een volgende fase in gaat. Met nieuwe specialismen, een nieuwe stiel en nieuwe kansen. Van student naar secretaresse, van account manager naar marketing coördinator, van zzp’er naar wellicht zmp’er in een andere vorm. Ik geniet met volle teugen van alles wat op mijn pad verschijnt. Met meer schrijven, bloggen en nieuwe markten.

Nét buiten mijn comfortzone, da’s het lekkerst. Op naar de volgende zeven jaar!

 

Recent Posts
Contact opnemen

Kan ik iets voor uw teksten betekenen? Neem direct contact op!

Klik hier als dit niet leesbaar is. captcha txt

Voer uw zoekopdracht en druk op Enter

Designer's Desk with Architectural Tools and NotebookEV-Schrijvingen_winning_car