5 tips voor superhandige (en gratis) taalapps!

 In Geen categorie

Hoe ga jij je deze zomer verstaanbaar maken? Spreek je Engels? Dan kom je vast een heel eind als je op vakantie gaat. Frans of Italiaans wordt voor veel mensen al wat lastiger. Maar bedenk eens hoe leuk het is om in de taal van het land waar je bent, iets te kunnen bestellen of vragen. Of wat dacht je van een klein gesprekje met de lokale bevolking aanknopen?

Er zijn echt superveel mogelijkheden om snel iets in een andere taal op te zoeken. En je smartphone is dan een heerlijke handige hulp! Je komt in Spanje op het terras dan net wat verder dan ‘tres cervezas’, bestel je in Frankrijk meer dan ‘un pain au chocolat’ of zeg je in het Vietnamees gewoon ‘mag het wat minder pittig, alsjeblieft’.

Onze tip voor deze zomer; praat met vreemden, maak fouten, glimlach… en geniet van de vakantie!

Duolingo

Met de app van Duolingo kan je thuis alvast lekker oefenen! Deze app is eenvoudig in gebruik, gratis en biedt verschillende niveaus aan. Of je nu een beginner bent of je al jarenlang naar je vaste stekje op vakantie gaat, er is voor ieder wat wils.

Bovendien kan je in verschillende talen chatten met ‘bots’ om gesprekjes te oefenen. Zoals de zinnen die je het meest zal gaan gebruiken en typische woorden die je vaak zult tegenkomen. Duolingo is een van de populairste taalapps waar al meer dan 200 miljoen mensen gebruik van maken en je kan er meer dan 20 talen mee leren.

Memrise

Volgens Google een van de beste apps van 2017. Ff geleden, maar nog steeds een topper. Deze applicatie leert je op speelse manier een nieuwe taal. Als in een game ervaar je een avontuur en ga je de taal steeds beter spreken. Er is aandacht voor alle aspecten: lezen, spreken, schrijven, luisteren. En automatisch wordt iets meer aandacht besteed aan hetgeen er niet direct in wil. Alsof je met een echte leraar in contact bent!

Memrise heeft een aantal extra opties voor het leren van een taal zoals chatbots waarmee je een gesprek kunt voeren. Als je kiest voor de ‘pro-modus’ krijg je offline toegang tot alle cursussen. Bovendien is er keuze genoeg in het aantal talen dat je kunt leren!

Simya

Of je nou Zweeds, Spaans, Thais, Grieks of Japans wil leren; de Simya ‘Leer Simpel’ apps gaan je hierbij zeker helpen! Simya heeft voor Android verschillende taalapps uitgebracht.  Alle applicaties bevatten een groot aantal zinnen, woorden en teksten die je kunt leren, en je kunt ook leren om deze goed uit te spreken. Je oefent niet alleen om woorden te herkennen, spreken of schrijven maar een perfect uitspraak. Via de pagina van de ontwikkelaar in de Play Store kun je bovendien de rest van de apps vinden en kijken of jouw taal ertussen staat!

Babbel

Een app die door professionele linguïsten is ontwikkeld. Babbel helpt je bij het leren van verschillende talen, variërend van Duits tot Russisch. De app werkt met lessen die gemiddeld een kwartiertje duren. Je kunt heel eenvoudig een lesje tussen de dagelijkse activiteiten door volgen! Daarnaast kan je in de app je favoriete gespreksthema’s selecteren en de onderwerpen oefenen die jij extra goed onder de knie wilt krijgen!

Tandem

Deze app werkt iets anders dan die we zover besproken hebben. Tandem is meer een community voor het leren van nieuwe talen. Hier kom je in contact met mensen die jou gaan ondersteunen om een andere taal te leren kennen. Bij aanmelding wordt een aantal vragen gesteld en deze aanmelding moet door de beheerders goedgekeurd worden. Zij koppelen je aan iemand die  ‘jouw taal’ kent. Heel handig dus als je niemand kent die jou kan helpen, en je toch lekker aan de slag wilt!

En last but not least….

Probeer gewoon eens om een paar woorden in de lokale taal te spreken. Fouten maken is niet erg, je inspanningen worden al snel gewaardeerd. Oefen wat, en leer een paar uitdrukkingen uit je hoofd waarvan je weet dat ze handig zijn. ‘Hallo’, ‘dag’, ‘dank u wel’ en ‘alstublieft’ helpen je al een heel eind op weg. Er is geen betere manier om met lokale bewoners in contact te komen. En met de meeste apps hierboven, kom je eenvoudig een stapje verder!

Recent Posts
Contact opnemen

Kan ik iets voor uw teksten betekenen? Neem direct contact op!

Start typing and press Enter to search

seo vertalen